ویتامین ها و مواد معدنی مؤثر در پیشگیری از آلزایمر

ویتامین ها و مواد معدنی مؤثر در پیشگیری از آلزایمر
16 تیر 1397 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

نقش ویتامین ها و مواد معدنی در پیشگیری از آلزایمر در سالمندان

طبق تحقیقات دکتر پن لاند در مورد اشخاص سالخورده، لازم است به وجود عناصری چون تیامین (ویتامین B1)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، کاروتن و آهن در رژیم غذایی سالمندان توجه شود؛ زیرا حتی کمبود جزئی این مواد در رژیم غذایی اشخاص سالخورده، می تواند اثر محسوسی در کاهش حافظه و سرعت فکر کردن آن ها داشته باشد.
در آزمایشی که توسط دکتر پن لاند و همکاران او برای مقایسه اثر انواع مواد مغذی در فعالیت مغزی اشخاص سالخورده بالاتر از 60 سال، انجام شد، نتایج زیر به دست آمد:
  • کمبود مقدار ویتامین B1  در رژیم غذایی منشأ اختلال در فعالیت مغز می شود. ویتامین B1 که با عنوان "ویتامین اعصاب" شهرت دارد، به مقدار قابل ملاحظه ای در جوانه گندم، سبوس گندم، مغزهای گیاهی، گوشت قرمز و غیره وجود دارد.
  • داوطلبانی که به مقدار کافی ویتامین B2 در رژیم غذایی آن ها منظور شده بود، در آزمایش حافظه، بهتر عمل کردند. منابع غنی و طبیعی ویتامین B2 عبارتند از: جگر، شیر، بادام و غیره.
  • افرادی که به قدر کافی از کاروتن در رژیم غذایی خود استفاده کرده بودند، بهتر و راحت تر می توانستند فکر کنند. منابع عمده و غنی از کاروتن عبارتند از: سبزی های برگی سبز تیره و نارنجی و میوه های با رنگ نارنجی.
  • نتیجه جالب در مورد نقش آهن کافی در مواد غذایی اشخاص سالخورده نشان می دهد که تست الکتروانسفالوگرام اشخاص سالخورده ای که از آهن کافی در رژیم غذایی خود استفاده کرده بودند، شبیه اشخاص جوان بود. منابع عمده طبیعی غنی از آهن عبارتند از: سبزی های برگی، جگر، صدف، گوشت قرمز و فراورده های سویا و غیره.